Du er her: 

Kyndelmisse Lysgudstjeneste

Det er søndag eftermiddag. Klokken er 16, og det ringer til gudstjeneste i Heltborg Kirke. Der er mange, der har fundet vej til kirken denne første smukke solskinssøndag i februar. Vi er kommet, fordi der er indbudt til Kyndelmisse Lysgudstjeneste - en anderledes og meget smuk gudstjeneste, som er tilrettelagt af frivillige mennesker, der gerne vil give os en dejlig oplevelse.

De gjorde det igen, og de gjorde det rigtig godt. Og hvem er så de? Jo, det er Inge Hertz Aarestrup og Svende Grøn, som i et samarbejde med Tina og Martin Gade og Birthe Aarup tog os med fra mørket og ind i lyset. Der blev sunget nye ukendte salmer, men også gamle salmer, som vi alle kunne. Der blev læst fra Esajas’ Bog om Jerusalems kommende herlighed, og herfra lyder det i vers 20 ” Din sol går ikke ned, og din måne tager ikke af, for Herren er dit evige lys, og dine sørgedage er forbi.” 

Inge læste Moderen – et juledigt, som er en smuk fortælling om Kain og Abel - fortalt på en anden måde, end den vi kender fra Bibelen.

Den sidste fællessang til Kyndelmisse Lysgudstjeneste første solskinssøndag i februar er med tekst af Sten Kaalø og musik af Erling Lindgren, og med den siger vi tak for en fantastisk stund i kirken.

Gå i mørket med lyset.
Gå i visheden om
ikke at gå alene.
Gå med lyset. Kom!

Gå for andre med håbet.
Gå mellem skred og fald.
Gå i flakkende skygger.
Gå – mærk at vi skal.

Gå, så bange, med modet.
Gå med alt hvad du tror.
Natten blir lys som dagen.
Gå på Herrens ord!

Gå – føl livet begynde.
Gå med budskab om fred.
Gå – lad hjerterne synge.
Gå med kærlighed!

Gå i mørket med lyset.
Gå i visheden om
ikke at gå alene.
Gå med lyset. Kom!


ARP

Del dette: